Romeo & Julia - 15% korting op je ticket

15%

Gelieve je aan te melden om gebruik te maken van deze promotie.
  • Geen punten nodig
  • Geldig tot:
    jan 20, 2019
Details van de aanbieding

Romeo & Julia
Een tijdloze klassieker, in een modern dansspektakel

Music Hall Classics brengt samen met ‘Ballet du Grand Théâtre de Genève’ en een live symfonisch orkest, de wereldberoemde romantische tragedie van William Shakespeare naar Capitole Gent; Romeo & Julia.

In dit moderne dansspektakel wordt het bekendste liefdesverhaal allertijden, over een onmogelijke maar intense liefde, in een nieuw, buitengewoon jasje gestoken, op de muziek van Sergei Prokofiev. In deze creatie wordt echter niet de volledige partituur van Prokofiev opgenomen. De choreografie concentreert zich eerder op essentiële verhaalmomenten uit de tragedie, met als bedoeling via dans rechtstreeks het hart en de ziel van de toeschouwers te raken.

De dansvoorstelling begint met een begrafenisscène. Julia, de dochter van Capulet, is gestorven. Vervolgens vertelt het ballet hoe dit is gebeurd. Het verhaal speelt zich af in de stad Verona. Een stad die verscheurd wordt door de rivaliserende families Capulet en Montague. Wanneer Romeo Montague en Julia Capulet elkaar echter ontmoeten op een bal groeit er een onmogelijke liefde tussen beide. Dit wordt het begin van een tragisch en hartverscheurend liefdesverhaal.

In Romeo & Julia wordt de liefde vernietigd door de blinde haat tussen twee vijandelijke clans, zonder enige andere reden dan dat ze tot twee verschillende families behoren, een situatie die tegenwoordig nog steeds aan de basis ligt van verschillende disputen en oorlogen. Het is een tijdloos probleem waardoor er gekozen is om de voorstelling niet in een specifiek tijdskader te plaatsen. Iets wat ook tot uiting komt in het visuele aspect. Zo ligt de stijl van de scenografie en de kostuums ver van de traditionele renaissance beelden die het verhaal van Romeo & Julia in eerste instantie opwekken, wat de voorstelling een tijdloze en moderne uitstraling geeft.

Bestel je tickets via deze link om van de promotie te profiteren.

Er zijn slechts een paar stappen nodig om je te registreren en te genieten van deze en vele andere promoties.

Voorwaarden

Dit is een advertentie, activatie is daarom niet nodig.

Er zijn slechts een paar stappen nodig om je te registreren en te genieten van deze en vele andere promoties.